Virtuaalitalli Vaapukka
Päivitetty viimeksi : 21.01.2015

Vaapukkaan ei oteta hoitajia!
@: vaapukkav@gmail.com
Tilausvarsakyselyt yms!

ETUSIVU          HEVOSET          KASVATUS          KILPAILUT          ESITTELY          VIERASKIRJA

Riiviöiden Retale YLA2, SLA-II, KRJ-Ikuvien © Kuvaaja ei halua nimeään mainittavan

Virallinen nimi:
Lempinimi:
Rotu:
Sukupuoli:
Väri:
Säkäkorkeus:
Syntynyt:
Ikä:
 
Riiviöiden Retale
Retku
suomenhevonen
ori
tprt
155 cm
08.01.2014
60d = 1a
(kuitenkin 3v. 01.02.2014)
Painotuslaji:
Koulutustaso:
 
Kasvattaja:
Omistaja / omistajan
VRL-tunnus/tallitunnus:

Rekisterinumero:
Saavutukset:
koulupainotteinen
ko Va B

Juli, Riiviöt
Crystal, Vaapukka
VRL-00628 / VAAP1784

VH14-018-0224
lue ylempää

Luonne:


Riiviöiden Retale, Retku, on suurenmoinen kouluhevonen. Suomenhevosta edustaen nousevat oriissa esiin vastoin nimen tuomia odotuksia lempeys, kiltteys ja rauhallisuus. Ori ei ole koskaan elämässään metkuillut eikä liioin hangoitellut ihmistä vastaan, vaan ollut aina helppo ja lähes ruunamainen. Rauhallisuudestaan huolimatta Retku on tyypillinen orii, aina tukkanuottasilla muiden orien kanssa ja viihtyy tarhassa parhaiten, kun saa temmeltää muiden hevosten kanssa.

Pitkäjouhinen herra on oikea herrasmies, kaikkien kaveri ja ehdoton luottoratsu. Hoitaessa Retkussa ei ole haasteita liioin harjaamisessa kuin kuntoonlaitossakaan. Oriin pystyy laittamaan karsinassa vapaana, se ei lähde karkuun vaikka ovella onkin kivaa seisoa ja seurata tallin tapahtumia. Apaattinen Retku ei kuitenkaan ole vaan saattaa hieman jurputella liian kovaa harjaamista tai kovakätistä käsittelyä kohtaan. Vastaanväittämiset jäävät tässäkin tapauksessa kuitenkin aika leudoiksi ja jopa naurettavan löysiksi - Retku saattaa luimistaa korviaan muttei aina edes käännä päätään. Niin satula kuin suitset menevät siis mallioppilaan ottein päälle ja hihnankin päässä ori kävelee hyvin kuuliaisena. Välillä se saattaa innoissaan kipittää hieman kovaa mutta ei koskaan ryöstä ja pysyy aina käyntivauhdissa. Retku rakastaa oleskelua, se tykkää painaa päänsä hoitajan syliin tai muuten vain puuhastella niin ihmisten, hevosten kuin muidenkin eläinten kanssa. Ori ei kaihda suurempiaan eikä myöskään pienempiään vaan rakastaa lapsia ja onkin hyvä pienten kanssa lempeän luontonsa takia.

Kuten mainitsin, on Retku luottoratsu ja kaikkea muuta kuin voisi olettaa myös ratsailla. Topakka ori on taitava, hyväliikkeinen ja pitkälle koulutettu. Se miellyttää ihmisiä vasta-alkajista taitavimpiin ja opettaa omaa läksyään eteenpäin käskemisestä, sillä jos Retkua ei pyydä eteen se jää laahaamaan ja upeat askeleet eivät pääse esille. Retkulla on kyllä oikein mainio moottori itsessään, se on aina vain hieman ruosteessa ratsastuksen alussa ja parhaimpaan vauhtiinsapäästessään on ori oikein upea katsoa ja myös ratsastaa. Retku ei ole kovasuinen ja kun sen kanssa pääsee yhteisymmärrykseen (joka ei muuten ole vaikeaa) kaikki sujuu kuin vettä vain. Vaikeatkin liikkeet tuntuvat helpoilta Retkulle ja ori pysyy hanskassa tilanteessa kuin tilanteessa. Kisoissa herrasmies on viilipytty eikä sekoile väkijoukossakaan, tammojenkin seurassa se pysyy käsissä.

Retku on taipuisa vaikka onkin hieman massavampaa mallia. Avotaivutukset ja sulkutaivutukset ovat helppo homma askellajista riippumatta ja tekeepä ori oikein näyttävät laukanvaihdotkin kunhan vauhtia on tarpeeksi. Retku on herkkä mutta hyvin kärsivällinen. Se ei ota pahakseen, jos ratsastaja ei olekaan aivan tasaisesti selässä eikä sillä ole myöskään tapana nostaa päätään pilviin kuten joillakin hevosilla. Siitä huolimatta jopa Retkunkin voi ratsastaa kovaksi ja ellei ratsastaja osaa pysyä itse tarpeeksi aktiivisena, ori hiljalleen hiipuu omiin maailmoihinsa, ja vaikka se tekeekin pyydetyt asiat rupeaa se painamaan kädelle eikä taivu enää yhtä hyvin. Esteitä Retkulla ei hypätä, jotta sen jalat pysyisivät parhaassa mahdollisessa kunnossa. Ori ei myöskään pahemmin viihdy rataesteiden parissa - kouluratsastus on muutenkin enemmän herran bravuuri.

Sukutaulu:


i. Wuorelan Kornetti
KTK-III
ii. VIP MVA Fn Marsalkka
KTK-II
iii. Sotamies evm
iie. V.K. Soilikki evm
ie. Hiluvinna iei. Hilperi evm
iee. Armanna evm
e. Riiviöiden Pella
SV-II, KTK-II
ei. Ch Pormestari
KTK-III, KRJ-II, YLA2
eii. Puolimieli evm
eie. Tiukuvilma evm
ee. Perhosvaikutus
SLA-II, YLA2, Jälk-C
eei. Eerikin Totuus evm
eee. Kuudes Aisti evm


Sukuselvitys


Retkun isä Wuorelan Kornetti on punarautias suomenhevosori. Sillä on korkeutta 160cm. Julin omistama ori on koulupainotteinen, mutta menestynyt KRJ:n alaisten kisojen lisäksi myös VVJ:n valjakkokilpailuissa kohtalaisesti. Lisäksi Kornetti on palkittu KTK-III palkinnolla. Koulutustasoltaan Retkun isä on vaativa A, joten Retkun lahjakkuus kouluradoille on varmastikin sieltä jo peräisin. Wuorelan Kornetti on kiiskisen kasvattama ja se on lähtöisin Wuorelasta. Retkun vaari on näyttelyissäkin menestynyt Marsalkka. Virallisiksi saavutuksiksi ori on saanut VIP MVA Fn ja KTK II -arvonimet. Marski on suurikokoinen (säkäkorkeus170cm) vaaleanrautias sabino. Ori on luonteeltaan kiltti ja helppo käsiteltävä. Marsalkalle on kertynyt sijoituksia KRJ:n kouluratsastuskilpailuista ihan mukavasti sekä näyttelyistä. Orin omistaja on Britta ja sen on kasvattanut S. Salminen (evm). Marsalkan isä Sotamies oli lahjakas kouluratsu. Sitä koetettiin myös esteratojen parissa, mutta pian huomattiin, että esteet eivät sovi orille kilpailulajina. Niitä hypättiinkin vain kotioloissa virkistyksen vuoksi. Kouluradoilla kilpailtiin ahkerasti ja sieltä tuli myös jonkin verran menestystä. Sotamies peri äitinsä päättäväisyyden ja hankalaan luonteen, joten sitä ei ole käytetty jalostuksessa hirveän paljoa, mikä on harmi. Kouluradoilla pärjäämisen lisäksi Sotamies pärjäsi kohtuullisesti myös näyttelyissä. Sen rakennetta ja potentiaalia olisi voitu siirtää enemmänkin jälkipolville. V.K. Soilikki, Retkun isänisänemä, oli pienikokoinen tamma, jota käytettiin todella monipuolisesti. Parhaimmillaan tamma oli kouluradoilla, mutta sen kanssa startattiin myös esteille ja kenttäkilpailuihinkin. Soilikki on voittanut mm. kolme kertaa SM kouluratsastuskilpailut. Tämä kertoo tamman potentiaalista kouluradoille. Suuri merkitys on ollut myös tamman sisukkuudella, se ei koskaan jättänyt kesken mitään. Retkun isänäiti on Hiluvinna. Hiluvinna on punaruunikko suomenhevostamma, jolta löytyy säkäkorkeutta 156cm. Tamma on Seljasaaren kartanon omistuksessa. Vaativa B-tasolla kilpaillut koulupainotteinen neito on menestynyt yli 50 KRJ-sijoituksen verran. Hiluvinnan isä, Retkun isänäidin isä, Hilperi oli tuiki tavallinen työhevonen. Hilperi oli päässyt karkuteille ja vierailemaan naapuritallin lahjakkaan kouluratsun Armannan luona. Lopputulos oli hyvä ja menestyvä kouluratsu Hiluvinna. Hilperi oli ruunikko suomenhevosori. Vaikka orilta ei löydy meriittejä kilparadoilta, niin luonteeltaan se oli täysi kymppi. Nöyrä ja lempeä ori oli suosittu lähialueen lastenkin parissa, koska sitä pystyivät käsittelemään kaikki. Retkun isänemän emä, Armanna, asusti Hilperin kotitilan vierellä olleessa tallissa, jossa oli vain muutamia kilpahevosia. Armanna pärjäsi aikanaan hyvin koulukentillä ja sai sieltä hienoja tuloksia. Tamma oli luonteeltaan äkkipikainen ja tulinen, mutta sen liikkeet ja toiminta ratsuna on kuitannut moiset miinuspuolet moneen otteeseen.

Riiviöiden Pella, Retkun äitimuori, on SV-II ja KTK-II palkinnoilla palkittu suomenpienhevostamma. Julin omistuksessa oleva ja hänen kasvattamansa tamma on yleispainotteinen, väriltään musta neito. Eniten sijoituksia Pellalle on kertynyt KRJ:stä, mutta se on sijoittunut myös ERJ:n, MEJ:n ja NJ:n alaisissa kilpailuissa. Tamma on luonteeltaan hieman rauhaton ja taipuvainen sähläämään. Retkun emänisä on Pormestari. Ori on kuollut syyskuussa 2013. Sitä ennen se saavutti Ch, KTK-III, KRJ-II ja YLA2-palkinnot. Hyväntahtoinen ja voimakasluonteinen ori jätti jälkiä useisiin sydämiin ja näin ollen paljon ihmisiä kaipaamaan häntä. Ehdoton ykkösjuttu orilla oli kouluratsastus, vaikkakin se oli yleispainotteinen. Ylivoimaisesti eniten Poke sijoittui kouluratsastuskisoissa, mutta se on saanut menestystä myös esteiltä, maastoesteiltä ja kenttäratsastuskilpailuista. Pormestarin isä Puolimieli oli rakenteeltaan urheilullinen ja lihaksikas. Kookas tummanruunikko oli koulupainotteinen. Ori on kilpaillut myös vaativissa luokissa ja saanut siirrettyä potentiaaliaan myös jälkeläisiinsä. Ori on saanut useita jälkeläisiä ja periyttänyt niille hyvää luonnetta, tummaa väriä sekä hienoja liikkeitään. Musta tamma, Tiukuvilma, oli kaunis ja hyvärakenteinen suomenhevonen. Sen ilmeikäs pää ja suuret silmät lumosivat paljon ihmisiä. Tamma oli estepainotteinen ratsu ja se kilpaili parhaillaan 110cm:n luokissa. Tiukuvilma on jatkanut sukuaan kohtalaisen aktiivisesti, ja siltä löytyykin viisi jälkeläistä Suomen maalta. Tiukuvilma kantakirjattiin palkinnolle II, mutta muuten se ei näyttelykehissä käynyt vaan hankki menestyksensä puhtaasti esteradoilta. Emänemä Perhosvaikutus on kesäkuussa 2013 kuollut suomenpienhevostamma. Säkäkorkeudeltaan 142cm tamma oli väriltään rautias. Piina palkittiin SLA-II ja YLA2 palkinnoilla. Sille on myös myönnetty Jälkeläisluokka C. Tammamainen ja omapäinen neito on sijoittunut eniten kouluratsastuksen parissa, vaikkakin sitä on käytetty myös muissa lajeissa. Piina on ennen kaikkea hyvä ja monipuolinen ratsu. Emänemän isä, Eerikin Totuus, oli vain 140cm korkea suomenpienhevonen. Rautias ori oli rakenteeltaan lähes erinomainen ja saikin paljon kehuja niin tuomareilta kuin yleisöltäkin näyttelyissä. Pääasiassa ori on kilpaillut kouluratsastuksessa, vaikka se onkin startannut myös valjakon parissa. Vaikka ori onkin kilpaillut myös vaativissa luokissa, sijoituksia tuli lähinnä helpoissa. Tauno eli pitkän ja vaiherikkaan elämän, saaden useita suvunjatkajia. Se kuoli vanhuuden vaivoihin 28-vuoden iässä. Retkun emänemän emä, Kuudes aisti, oli kouluratsastukseen painottunut ratsu. Kuudes aisti ei kuitenkaan koskaan ole ollut niitä täydellisiä ruusukehai-ratsuja, jotka kahmivat sijoituksia radasta toiseen. Menestys tuli lähinnä helpoilta radoilta. Muutama startti esteiden parissakin käytiin, mutta kun menestystä ei tullut, niin se jätettiin vain kotiin omistajan ja tamman virkistykseksi. Näyttelyissä tamma ylsi toisille ja kolmansille palkinnoille. Kuudennella Aistilla on seitsemän jälkeläistä, joista kaikki ovat pysyneet terveinä ja eläneet hyvän, arvokkaan hevosen elämän.

Valmennukset ja päiväkirja


Kouluvalmennus 09.02.2014, Helppo A, valmentajana Sarpa
Aloitimme Riiviöiden Retaleen kanssa valmennuksen helpohkolla alkuverkalla. Lämmitelisimme tarkasti ajoitetuilla siirtymisillä ja lyhyellä avotaivutustehtävällä. Käynnissä pääsit jo samantien pyytämään Retkua eteen ja nopeasti ori reagoikin ja lähti käyntiin. Aluksi olitte pääty-ympyrällä ja samaan aikaan taivutellen sisään ja ulos teitte nopeita siirtymisiä käynnistä raviin. Ori reagoi apuihisi hyvin, ja alkukankeuskin hävisi ajan mittaan. Kun raviinsiirtymisissä ei näkynyt enää olevan ongelmia, jatkoimme laukkasiirtymisiin. Ensin ravista, sitten käynnistä. Ravista laukkaan nostaminen olikin yllättäen ratsukolle vaikeampaa kuin käynnistä ja pääsimme työstämään sitä enemmän. Retkun laukka ei meinannut riittää mutta hiljalleen sait sen eteenpäin ja laukka pyöri lyhyessäkin siirtymässä. Hyvän lämmittelyn jälkeen käynnistä nostot eivät olleetkaan enää vaikeat.

Tästä jatkoimme käynnin kokoamiseen, joka olisi toinen valmennuksen aiheista ja pääosassa. Koottuun käyntiin pääseminen ei ole niin helppoa kuin luulisi ja se osotettiin tälläkin kertaa. Äskeisten laukkojen takia Retkulla oli jäänyt päälle laukkavaihde ja se ei malttanut odottaa sinun apujasi. Käynti oli turhan verkas, vaikka saitkin korjattua asiaa hienosti. Apu kerrallaan ja isoja voltteja tehden sait orin aisoihin ja käynti osoittautui oikein hyväksi. Tunnin lopuksi harjoittelimme vielä vastalaukan nostamista ja siinä pysymistä. Ensin nostitte oikeassa kierroksessa oikean laukan ja sitten koko rata leikkaan kautta vasempaan kierrokseen. Oivan tunnin, pehmittelyn ja eteenpäin työskentelyn ansiosta Retku säilytti laukkansa tahdikkaana ja oikein hyvänä, eikä pyrkinyt takaisin raviin. Kun oriin teki mieli mennä raviin kannustit sitä hienosti jatkamaan. Hyvän treenin jälkeen saitte ansaitut loppukäynnit!

Päiväkirjamerkintä 12.02.2014, kirjoittana Noka
Ihanaa, pitkästä aikaa hevosten parissa! Työkiireiden vuoksi olin joutunut omastani luopumaan ja puoli vuotta ehti vierähtää ilman näitä ihania nelijalkaisia. Kuitenkin, kun ääneen asiasta valittelin, kutsuttiin minut puuhailemaan Retkun kanssa. Siinä on kuulemma suomimies aidoimmillaan ja saisin takuulla nauttia pitkästä aikaa hevostelusta. Retku odotti sisällä, kun saavuin töistä suoraan tallille. Hetken etsimisen jälkeen löysin paikan vaatteiden vaihdolle ja suuntasin sen jälkeen uteliaana orin karsinalle. Sieltä tuo tukkajumala kurkisteli ja kaltereiden väleistä hamuili herkkuja. Hitsi, kun unohdin napata juuri tätä varten kuivaamani leivät kotoa mukaan! Nappasin Retkun käytävälle molemmilta puolilta kiinni ja aloin hoitamaan oria kaikessa rauhassa korvista hännän päähän. Jouhien selvittelyssä olin elementissäni ja siihen hommaan sainkin tuhlattua puolisen tuntia. Hupsista. Noh, onhan Retkulla toisaalta tuota tukkaakin. Kiitos paljon, kun pääsin hetkeksi nauttimaan hevostelusta!

Kouluvalmennus 21.02.2014, Vaativa B, valmentajana Akita
Kun näin Retkun lämmittelemässä olin pökertyä siitä komeudesta, jonka näin. Se kulki reippaasti ja kiltisti Crystalin apujen avulla. Aloitimme siirtymistehtävällä. Retkun tulisi siis siirtyä peruutuksesta suoraan laukkaan, ja aloitimme lämmittelemällä sitä, niin että aluksi piti siirtyä peruutuksesta käyntiin, sitten raviin ja sitten laukkaan. Käyntiin ja raviin se onnistui aika hienosti, joten päätin, että ratsukko aloittaisi tekemään peruutuksesta-laukkaan tehtävää jo hiukan aikaisemmin. Aluksi Retku halusi siirtyä vain ravin kautta, mutta pian sekin asia saatiin karsittua pois. Retku alkoi laukata sujuvasti koottua laukkaa, joten pyysin Crystalia siirtymään koottuun raviin ja niin hän tekikin. Retku kulki komeassa ravissa ja minun teki mieli varastaa tuo hieno hevonen itselleni. Mutta päätin vain antaa tehtäväksi siirtyä koottuun käyntiin ja siitä lisättyyn käyntiin. Kun Retku oli hetken mennyt lisättyä käyntiä vaihdatin tehtävän avotaivutuksiin. Aloitimme avotaivutuksesta käynnissä, ja kun se sujui jatkoimme ravissa. Retku meni niin komeasti ja sulavasti, että oli pakko nousta seisomaan ja katsella tuota näkyä. Viimeistään loppukäynneissä sain sielun rauhaa kun ori käveli laiskasti.

Kouluvalmennus 08.03.2014, laukanv. ja käyntityösk., valmentajana Uppe, Havimäen ratsastuskoulu
-Jes hei ihan mahtavaa, hyvin ratsastettu! kehuin ratsastajaa alkuverryttelyiden jälkeen. Enpä ollut pitkään aikaan nähnyt näin hyvin toimivaa parivaljakkoa. Ainut asia, josta olin saanut muistuttaa ratsukon ravatessa kiemurauraa, oli hevosen askeleen laahaavuus. Siitäkin jouduin muistuttamaan vain muutaman kerran, ja loppuajan ratsastaja muistikin pitää pohkeen lähellä. -Menee niin hyvin, että voitais koittaa käyntityöskentelyä. Tosi harvoin ratsastajat muistavat kiinnittää huomiota myös käyntiin. Usein meidän valmennuksissakin pyydetään jotain vaativia liikkeitä harjoiteltaviksi, mikä ei aina ole hyvä asia. Myös käynti on tärkeää, oikeastaan siitähän kaikki lähtee, selostin ratsastajalle ja aloin sitten kiinnittää huomiota ratsastajan istuntaan käynnissä. Syyniin pääsi myös hevosen liikkeet: -Ulko-ohjalla tuki, pidä pohje kiinni kokoajan ja pyydä eteenpäin. Siinä on nyt tosi kivan näköistä käyntiä, tältä sen pitäisi näyttää kokoajan kun kävellään! neuvoin. Käyntitehtäviä tehtiin suoralla ja kaarevilla urilla, minkä jälkeen työstettiin vielä laukkaa. Ratsukko sai hetken laukata ympyrällä, jossa myös koottiin laukkaa reippaasti. Sitten siirryttiin suoralle uralle ja tehtiin laukanvaihto joka askeleella. Laukassa oli ehkä hieman reippausongelmia, mutta kelpuutin laukat, olihan vaihdot kuitenkin aivan priimaluokkaa.

Kouluvalmennus 17.03.2014, Vaativa B, valmentajana suba
Crystal ja Retku saapuivat kentälle samaan aikaan kuin minäkin. Crystal hyppäsi oriinsa selkään ja aloitti alkuverryttelyn. Retku näytti liikkuvan heti alkuun varsin tyytyväisesti ja pehmeästi. Aiheena valmennuksessa tänään oli peruutuksesta suoraan laukkaan siirtyminen. Sen avulla saadaan vielä paremmin hevosen takajalkoja mukaan. Aloitimme alkuverryttelyn jälkeen ensin peruutuksesta raviin siirtymisellä, jotta Retku olisi kartalla tehtävästä. Ensin siis pysähdys, jota seuraa peruutus ja raviin siirtyminen. Tämä sujui Retkulta ongelmitta ja parin kerran jälkeen siirryimme peruutuksesta suoraa laukkaan siirtymisiin. Ensimmäisillä kerroilla Retku tarjosi vain ravia peruutuksen jälkeen, mutta selvemmillä avuilla Crystal onnistu saamaan oriinsa peruutuksesta suoraan laukkaan. Muutaman kerran jälkeen meno näytti hyvinkin tyylikkäältä, Retku kantoi itseään, toimi omalla moottorillaan ja takajalatkin olivat menossa mukana. Annoin Crystalille luvan aloittaa loppuverryttelyn ja poistuin itse paikalta.

Kouluvalmennus 21.03.2014, Vaativa B, valmentajana merikissa
Retku teki minuun heti vaikutuksen. Se kulki rentona ratsastajaa kuunnellen ja halusi selvästi miellyttää ratsastajaa. Tätä oria kävisin kolme kertaa valmentamassa, joista tämä olisi ensimmäinen, ainakin toistaiseksi. Alkuverryttelyn jälkeen otimme pohkeenväistöä käynnissä. Ori väisti näyttävästi, todella pienillä avuilla, eikä mitään sanottavaa ollut. Ratsastajan käsiä korjasin pariin kertaan, mutta muuten ratsastajassakaan ei ollut sanomista. Jatkoimme valmennusta sulkutaivutuksilla, joita huomasin ratsukon tehneen jo alkuverryttelyssä, ja ongelmittahan se sujui. Otimme valmennuksen aikana suunnan vaihdot takaosakäännöksen avulla ja ori pyörähti ympäri kuin mikäkin lännenratsu ympäri, vau! Jatkoimme laukkaharjoituksilla, suurella kahdeksikolla jossa oli tarkoitus tehdä laukanvaihto keskellä. Retku nosti laukan hienosti ja laukkasi todella rennon oloisena. Ratsukon yhteistyö oli mukavaa katseltavaa.

Kouluvalmennus 07.04.2014, Vaativa B, valmentajana merikissa
Tänään oli hieman rankemmat treenin vuoro, paljon kaikkea ja kokoaika jotain tekemistä. Alkuverryttelyn ratsukko sai kuitenkin hoitaa itsenäisesti, minun suunnitellessa tehtäviä. Aluksi otimme pariin kertaan peruutuksen, joka sujui hienosti, pienillä avuilla. Muitakin helppoja tehtäviä oli valmennuksen aikana: lisäyksiä, siirtymisiä, pohkeenväistöä sekä taivutuksia. Retku oli hieman laiskalla tuulella, mutta se kuitenkin keskittyi hyvin ja kuunteli ratsastajaansa. Otimme muutamaan kertaan laukanvaihtoja, erilaisina harjoituksina. Aluksi helppo, yksi vaihto keskellä pitkää sivua. Viimeisenä vielä hankalampi harjoitus, kolme vaihtoa niin että vaihtojen välillä on kolme laukka-askelta. Vaihdot eivät tuottaneet ongelmaa ratsukolle, vaikka ori laukkasikin melko laiskasti. Valmennus lopeteltiin huolelliseen loppuverkkaan, jossa ratsukko sai ravata pitkällä ohjalla ja hakea eteen-alas venytystä. Lähtiessäni pois, ratsukko jäi vielä kävelemään loppukäyntejä, jotka Retku oli todellakin ansainnut.

Kouluvalmennus/päiväkirjamerkintä 13.04.2014, valmentajana merikissa
Viimeinen valmennuskerta koitti. Retku vaikutti erittäin energiseltä jo ratsastajan kiivetessä selkään. Annoin ratsukon vetää alkuverryttely itsenäisesti, minun katsoessa vain sivusta. Retku kantoi itsensä hyvin ja etenkin laukassa sen upea askellus korostui. Otimme paljon erilaisia tehtäviä, pohkeenväistöä, peruutusta, avo- ja sulkutaivutusta, laukanvaihtoja, siirtymisiä sekä lisäyksiä. Retku oli valmennuskerroista tänää parhaimmillaan, vaikka olin siihen jo ensimmäisenä päivänä ihastunut. Tehtävät sujuivat ongelmitta, enkä keksinyt oikein mistään mitään sanomista, vaikka kuinka yritin. Lopuksi sain luvan mennä itse Retkun selkään. Otimme oriin kanssa muutamat laukanvaihdot sekä sulku- ja avotaivutukset. Olin aivan myyty, jos tämä olisi ollut koeratsastus en päätyisi kotiin ilman hevosta mukanani. Retku totteli aivan pieniäkin apuja ja teki kaikkensa miellyttääkseen. Loppukäynnit lähdimme kävelemään Retkun, tallitytön ja jonkun toisen suomenhevosoriin kanssa.

Kouluvalmennus 19.04.2014, Vaativa B, valmentajana suba
Kävellessäni kenttää kohti, minulle vilkutti iloinen Crystal oriinsa selästä. Ori olikin myös minulle vanha tuttu, olihan Crystal ratsastanut Retkulla joskus aikaisemminkin valmennuksessani. Tänään ratsukon kanssa harjoiteltiin sekä avo- että sulkutaivutuksia ravissa. Alkuverryttelyn Crystal sai ratsastaa omatoimisesti, jotta näkisin taas, miten pari toimikaan yhdessä. Retku näytti alusta asti hyvin rennolta ja kuuliaiselta. Aloittelimme alkuverryttelyn jälkeen avo- ja sulkutaivutuksia, ensin käynnissä. Toiselle pitkälle sivulle ratsukon tuli suorittaa pätkä avotaivutusta ja toiselle pitkälle sivulle taas sulkutaivutusta. Helpon näköisesti Retku taipui molempiin suuntiin, eikä Crystalin ratsastuksessakaan ollut moitittavaa. Muutamien onnistuneiden käynnissä suoritettujen avo- ja sulkutaivutusten jälkeen oli aika siirtyä raviin. Ravissa Retku tarjosi ensin pohkeenväistöä avotaivutuksen sijaan, mutta Crystal palautti nopeasti oriinsa maan pinnalle. Selvemmillä avuilla uudelleen pyydetty avotaivutus onnistui moitteitta. Ravissa sulkutaivutukseen Retku ei kuitenkaan olisi millään halunnut taipua, mutta muutaman yrityksen jälkeen Crystal sai ratsustaan irti mainion näköistä avoa ja sulkua myös ravissa. Jätin ratsukon loppuverryttelemään itsenäisesti.

Kilpailut: (vain sijoitukset)


Yhteensä 96 kisaa.
KRJ:n kisoja niistä 96 kpl.
ERJ:n kisoja niistä 0 kpl.
NJ:n kisoja niistä 0 kpl.

saavuttanut KRJ:n maksimisijoitusmäärän maaliskuussa 2014
19.02.2014 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 1/40
26.02.2014 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 1/40
22.02.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 6/40
25.02.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 3/40
07.03.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 2/40
20.02.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 4/40
20.02.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 1/40
21.02.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 6/40
23.02.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 6/40
28.02.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 4/40
28.02.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 2/40
23.02.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 3/40
26.02.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 2/40
27.02.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 2/40
22.02.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 3/50
24.02.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 6/50
26.02.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 5/50
28.02.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 1/50
02.03.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 4/50
03.03.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 3/50
28.02.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 2/50
02.03.2014 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 1/50
27.02.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 2/40
02.03.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 3/40
03.03.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 1/40
04.03.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 3/40
06.03.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 1/40
07.03.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 2/40
03.03.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 3/40
07.03.2014 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 6/50
05.03.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo B, 1/40
06.03.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo B, 5/40
04.03.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 3/40
05.03.2014 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 4/40
26.02.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 3/40
27.02.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 1/40
03.03.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 6/40
01.03.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 5/40
03.03.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 6/40
04.03.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 2/40
04.03.2014 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 6/40
05.03.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 3/40
09.03.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 6/40
10.03.2014 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 6/40
14.03.2014 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 4/40
16.03.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 2/40
19.03.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 1/40
07.03.2014 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 4/30
04.03.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 4/100
06.03.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 4/100
07.03.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 6/100
11.03.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 6/100
09.03.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 10/100
12.03.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 8/100
03.03.2014 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 6/40
20.03.2014 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 6/40
22.03.2014 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 5/40
28.02.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 5/30
27.03.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 6/40
31.03.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 1/40
04.04.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 4/40
11.03.2014 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 5/40
12.03.2014 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 1/40
14.03.2014 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 4/40
18.03.2014 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 3/40
18.03.2014 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 2/40
23.03.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 7/50
25.03.2014 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 1/40
22.03.2014 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 2/40
23.03.2014 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 1/40
30.03.2014 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 4/40
13.03.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 1/26
13.03.2014 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 1/25
15.03.2014 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 5/25
17.03.2014 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 2/25
19.03.2014 KRJ Kouluratsastus TARINA!, Helppo A, 4/20
20.03.2014 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 1/50
21.03.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 1/50
24.03.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 6/50
25.03.2014 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 1/50
27.03.2014 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 2/50
14.03.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 3/80
16.03.2014 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 5/80
21.03.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 3/80
14.03.2014 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 2/80
15.03.2014 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 2/80
19.03.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 3/80
16.03.2014 KRJ Kouluratsastus, Vaativa B, 6/80
21.03.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 7/80
18.03.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 5/40
20.03.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 4/40
24.03.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 2/40
26.03.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 3/40
21.03.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 4/40
26.03.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 4/40
26.03.2014 KRJ Kouluratsastus, Helppo A, 4/40

Jälkeläiset:


02.02.2014 o. Vaapukan Hurpales (e. Fiktion Tirri)
31.05.2014 t. Pirunkorven Yllätys (e. Yövilkka)
13.01.2015 t. Mörkövaaran Lahja (e. Fiktion Valpuri)


Tämä on virtuaalihevonen, sitä ei ole oikeasti olemassa! This horse is a sim game horse!